¡Bien venidos a todos! Bine aţi venit! Welcome to all!

Proiecte, muzică, distracţie... Proyectos, música, entretenimiento... Projects, music, entertainment...


21 octombrie 2009

Proiect didactic - Soft educaţional "Învaţă spaniola cântând"

Softul educaţional de învăţare a limbii spaniole prin cântece este destinat copiilor care au parcurs deja partea introductivă în limba spaniolă (anul 3-4 de studiu). De asemenea se poate folosi ca suport pentru un opţional de limba spaniolă dacă programa este de tip e-learning sau dacă profesorul este pasionat de tehnica informaţională în predarea cunoştinţelor. Interacţiunea elev – soft educaţional nu numai că oferă lecţiei un caracter mai practic şi mai aproape de ce îşi doresc elevii dar vine şi în sprijinul profesorului care poate să-şi organizeze o lecţie mai eficientă în asimilarea de către elevi a pronunţiei corecte într-o limbă străină, a vocabularului şi regulilor gramaticale. Se ştie că elevii vin la şcoală cu un bagaj de cunoştinţe oferit acasă, în familie, la grădiniţă dar cunoştinţele legate de limbi străine, în special engleza, le dobândesc aproape singuri, ascultând desenele animate la televizor sau jucându-se la calculator. Majoritatea cuvintelor din vocabularul unei limbi străine este practic cuprins şi exprimat prin muzică. Ceea ce antrenează un copil este ritmul, frumuseţea melodiei şi apoi textul. Când îşi exprimă dorinţa de a afla ce se spune într-un cântec, apelează la cineva care îi poate traduce iar dacă nu, găseşte singur explicaţii în imaginile prezentate odată cu cântecul.
Tema soft-ului este muzica combinată cu distracţia şi noţiuni de limbă spaniolă organizate sub forma unei călătorii muzicale prin Spania. „Trenul bucuriei” – cântecul cu care se va deschide acest soft – va străbate cele mai frumoase locuri din Spania, toate comunităţile (imaginea de fond se mişcă, dând impresia că trenul trece prin acele regiuni). Fiecare vagon are o destinaţie precisă pentru copil având înscris pe vagoane pictogramele şi denumirea secţiunii pe care o va deschide prin accesare.
Alături de distracţie prin muzică şi aventuri sub formă de joc de învăţare a limbii spaniole, copiii pot cunoaşte cele mai semnificative locuri din Spania cu date generale geografice, culturale, culinare etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eTwinning Project "Country, people and places"

eTwinning Project "Country, people and places"